Wina i Kuchnia (Z) Dolnego Śląska
Godzina rozpoczęcia:
17:00Data i godzina zakończenia:
19.08.2024 19:00Region dolnośląski ma bardzo zróżnicowaną topografię oraz profil glebowy. W przekładzie na wino jesteśmy w stanie pokazać różną paletę styli i szczepów win.
Naszymi bohaterami będzie 8 dolnośląskich winnic w połączeniu z kuchnią polską. A wszystko moją batutą.
Czas: 14/09/2024 g. 19:00
Miejsce: Królestwo Ziemniaka Wrocław
Cena: 259zl/os
MENU
0. Aperitiff- Winna Niespodzianka
1. Chrupiąca bułeczka z pastą z pstrąga - Winnica Jakubów Bąbel i Poziomek
2.Gołąbki zawijane w liściach winogrona - Winnica Niewinne pole Cabarnet Cortis
3. Tatar ze śledzia-Winnica Zimna woda Souvignier Gris
4. Żurek dolnośląski - Winnica Silensi Riesling orange
5. Królik z kaszą jaglaną - Winnica niemczańska Chardonnay barrique
6. Gulasz z Jelenia- Winnica Spod Slęży - Czerwone Cuvee
7. Strudel- Winnica Celtica Luna
Wpłaty z dopiskiem "bilety dolnośląskie"
Santander: 95 1090 2398 0000 0001 0054 7102
Warunkiem uczestnictwa jest opłacenie biletu.