Słodko-kwaśne warsztaty - wino i jedzenie
Godzina rozpoczęcia:
17:00Data i godzina zakończenia:
26.03.2024 20:00W trakcie 3 godzinnego spotkania spróbujecie 8 win "w ciemno" z zasłoniętymi etykietami, po to abyśmy mogli wyostrzyć nasze zmysły i po krótkim treningu z degustacji wina będziemy łączyć te wina z konkretnymi smakami jak kwaśna cytryna, pikantny pieprz, ostra papryczka, umamiczny ser czy słodkie ciastko. Ten prosty eksperyment, który jednocześnie będzie wspaniałą zabawą, pokaże Wam jak zmienia się Wasz odbiór wina przy różnych smakach jedzenia. Oprócz tego, przygotowałam dla Was kilka mniej oczywistych przekąsek i pairingów, ale to niech pozostanie niespodzianką! będzie super! Otrzymasz pomocniczą edukacyjną notatkę
DLA KOGO jest ten kurs? dla wszystkich, którzy zaczynają przygodę z winem, od kompletnie zielonych pasjonatów po pracowników gastronomii z ambicjami na zostanie sommelierem.
Miejsce: Sala degustacyjna w kawiarni "Gałązcafe" we Wrocławiu
26.03.24 godz. 18.00-21.00
Cena: 250 zł
Podczas kursu spróbujemy 8 win (porcje degustacyjne)
zapewniamy: wodę, przekąski
Zapisz się wysyłając wiadomość mailem bądź na fb:
mail: [email protected]
W odpowiedzi dostaniesz dane do przelewu.
O mnie
Patrycja Nawrocka - autorka projektu Wine Thinking. Popularyzuje wino w mediach społecznościowych i przekłada specjalistyczny żargon na zrozumiały język. Winiarskie warsztaty prowadzi od 7 lat, często zapraszając do współpracy inne branże jak copywriting, branding czy florystyka. Posiada certyfikat WSET 3 i na tym nie zamierza się zatrzymać. Zawodowo dziennikarka z 5 letnim doświadczeniem w mediach informacyjnych. Entuzjastka i propagatorka polskiego wina. Okazjonalnie pisze dla winicjatywa.pl i innych portali branżowych.