Słodko-kwaśne warsztaty - wino i jedzenie

Słodko-kwaśne warsztaty - wino i jedzenie

Ciao winopijcy! Zapraszam na kolejną odsłonę zajęć z cyklu kursy ABC wina. Tym razem będą to warsztaty sensoryczne, podczas których będziemy wąchać, zastanawiać się i smakować, ale przede wszystkim nauczymy się jak łączyć wino i jedzenie żeby tworzyć idealny duet
26.03.2024
txtDate
TICKET
txtEntryType
OTHER
txtCategory
3 godziny
txtEventTime

Godzina rozpoczęcia:

17:00

Data i godzina zakończenia:

26.03.2024 20:00

W trakcie 3 godzinnego spotkania spróbujecie 8 win "w ciemno" z zasłoniętymi etykietami, po to abyśmy mogli wyostrzyć nasze zmysły i po krótkim treningu z degustacji wina będziemy łączyć te wina z konkretnymi smakami jak kwaśna cytryna, pikantny pieprz, ostra papryczka, umamiczny ser  czy słodkie ciastko. Ten prosty eksperyment, który jednocześnie będzie wspaniałą zabawą, pokaże Wam jak zmienia się Wasz odbiór wina przy różnych smakach jedzenia. Oprócz tego, przygotowałam dla Was kilka mniej oczywistych przekąsek i pairingów, ale to niech pozostanie niespodzianką! będzie super! Otrzymasz pomocniczą edukacyjną notatkę

DLA KOGO jest ten kurs? dla wszystkich, którzy zaczynają przygodę z winem, od kompletnie zielonych pasjonatów po pracowników gastronomii z ambicjami na zostanie sommelierem.

Miejsce: Sala degustacyjna w kawiarni "Gałązcafe" we Wrocławiu

 26.03.24 godz. 18.00-21.00

Cena: 250 zł

Podczas kursu spróbujemy 8 win (porcje degustacyjne)

zapewniamy: wodę, przekąski

Zapisz się wysyłając wiadomość mailem bądź na fb:

mail: [email protected]

W odpowiedzi dostaniesz dane do przelewu.

O mnie

Patrycja Nawrocka - autorka projektu Wine Thinking. Popularyzuje wino w mediach społecznościowych i przekłada specjalistyczny żargon na zrozumiały język. Winiarskie warsztaty prowadzi od 7 lat, często zapraszając do współpracy inne branże jak copywriting, branding czy florystyka. Posiada certyfikat WSET 3 i na tym nie zamierza się zatrzymać. Zawodowo dziennikarka z 5 letnim doświadczeniem w mediach informacyjnych. Entuzjastka i propagatorka polskiego wina. Okazjonalnie pisze dla winicjatywa.pl i innych portali branżowych.

+48**Pokaż numer
proj**Pokaż email
kawiarnia "Gałązcafe" Wrocław txtNavigateToAPlace