POLSKIE KORKI W DZIKIM WINIE - kolacja degustacyjna -Maciej Nowicki & Bartosz Styś

POLSKIE KORKI W DZIKIM WINIE - kolacja degustacyjna -Maciej Nowicki & Bartosz Styś

Po raz kolejny niecierpliwie oczekując na kolejną edycję najbardziej prestiżowego Konkursu Polskich Win - POLSKIE KORKI 2025 zapraszamy do DZIKIEGO WINA w Pałacu pod Baranami na DEGUSTACJĘ KOMENTOWANĄ ze SPECJALNYM MENU, podczas której spróbujemy 7 polskich win - laureatów i finalistów POLSKICH KORKÓW 2024.
20.02.2025
txtDate
TICKET
txtEntryType
TASTING
txtCategory
3 godziny
txtEventTime

Godzina rozpoczęcia:

17:30

Data i godzina zakończenia:

20.02.2025 20:30

czwartek, 20 lutego 2025 | godz. 18:30 - DZIKIE WINO wine-bar; Rynek Główny 27 | Liczba miejsc: 10

DEGUSTACJĘ poprowadzi MACIEJ NOWICKI - znawca win nie tylko polskich, dziennikarz, który specjalizuje się w polskim winie od czasów, kiedy to nie było jeszcze modne.

W kieliszkach:

KOSMOS Pet-nat Zielony 2023

finalista

SMOLIS Rose 2022

Srebrny Korek

TURNAU Chardonnay 2022

Złoty Korek

DOM CHARBIELIN C Solaric 2023

finalista

NA LEŚNEJ POLANIE Zweigelt Rose 2023

Brązowy Korek

PŁOCHOCCY Qvevri 2019

Srebrny Korek

SAGANUM Solaris Nobilis 2022

Złoty Korek

Do wybranych win Szef naszej Kuchni, Bartosz Styś, przygotuje talerzyki - menu wyjątkowe i niepowtarzalne, stworzone specjalnie na tę okazję.

Tradycyjnie postawiliśmy sobie za punkt honoru, że skorzystamy przede wszystkim z polskich produktów, pochodzących z niewielkich, rzemieślniczych gospodarstw i przetwórni, które znamy i cenimy.

Na stole podstawa, czyli wspaniały, rzemieślniczy chleb na zakwasie, który wypiekają nasi przyjaciele z niewielkiej krakowskiej piekarni Nonna Maria oraz pachnące, ubite przez nas masła z dodatkami (bo nie ma lepszego pod słońcem połączenia niż świeży chleb z masłem i dobre wino).

Przystawki są aktualnie w procesie twórczym - przygotowujemy je specjalnie na 20 lutego i pełną listę podamy bliżej daty wydarzenia. Nie mniej ci z Was, którzy poznali już serwowane przez Bartosza Stysia talerzyki (ostatnio furorę zrobiły 3 wcielenia pstrąga ojcowskiego podawane podczas premiery puszek z pstrągiem w Dzikim Winie 18 stycznia) wiedzą, że nudy ani rozczarowań nie będzie.

-----------------------------------

KOSZT DEGUSTACJI 7 win i talerzyki degustacyjne wraz z soczystą i kompetentną do kwadratu narracją Macieja Nowickiego - 290zł

Jak zwykle dla szczęśliwców - 2 bilety first minute w cenie 250 zł / osoba

Bilety:

osobiście - Dzikie Wino wine bar - voucher (który może stać się znakomitym prezentem)

on-line: https://app.evenea.pl/event/polskiekorkiwdzikimwinie2/

Wydarzenie dla osób pełnoletnich.

+48**Pokaż numer
biur**Pokaż email
Dzikie Wino Wine Bar ulica św. Anny 1, 31-008 Kraków, Polska txtNavigateToAPlace