Mineralność w winie | Degustacja komentowana

Mineralność w winie | Degustacja komentowana

"Mineralność" w winie - Ferment
03.10.2024
txtDate
RESERVATION
txtEntryType
TASTING
txtCategory
2 godziny
txtEventTime

Godzina rozpoczęcia:

17:00

Data i godzina zakończenia:

03.10.2024 19:00

MINERALNOŚĆ - cecha wina, która niemal zawsze wzbudza emocje u degustujących. Przez jednych ceniona, przez innych zupełnie nie uznawana. Więc jak z tą mineralnością jest? Istnieje? Nie istnieje? Z czego wynika?

O wszystkich tych zagadnieniach porozmawiamy podczas październikowej degustacji.

PROWADZĄCY:

Krzysztof Jania - absolwent londyńskiej szkoły Wine and Spirits Education Trust na poziomie 2. Jego zainteresowanie winem przyszło wraz z podróżą do Francji, kiedy odwiedził Szampanie, Alzację i Prowansję. Wino to dla niego świetny pretekst do rozmowy, coś co łączy ludzi i sprawia, że wymieniają się spostrzeżeniami o kulturze, języku i miejscach.

WinLista, czyli co degustujemy:

Jurtschitsch Grüner Veltliner

Weingut Tement Sauvignon Blanc

Can Sumoi Xarel.lo

Van Volxem Riesling Saar

Benanti Etna Rosso

CENA: 119zł | osoba przy rezerwacji bezpośredniej

CENA: 135zł | osoba przy rezerwacji przez Evenea

KUP BILET ONLINE (Evenea): https://app.evenea.pl/event/MineralneWina

REZERWACJA BEZPOŚREDNIA:

535 995 170

[email protected]

+48**Pokaż numer
ferm**Pokaż email
Ferment - wine.whisky.more ulica Lubicz 42, 31-512 Kraków, Polska txtNavigateToAPlace