Kolacja degustacyjna - Kuchnia francuska i Lubuskie Wina (Winnica Żelazny i Ingrid)

Kolacja degustacyjna - Kuchnia francuska i Lubuskie Wina (Winnica Żelazny i Ingrid)

Co to jest food pairing? Jakie dania dobrać do lubuskich Win? Pomożemy Wam dobrać odpowiednie danie do konkretnego wina i opowiemy dlaczego lubuskie wina pasują do francuskiej kuchni.
02.05.2025
txtDate
TICKET
txtEntryType
TASTING
txtCategory
2 godziny
txtEventTime

Godzina rozpoczęcia:

17:00

Data i godzina zakończenia:

02.05.2025 19:00

Kolacja degustacyjna - Kuchnia francuska i Lubuskie Wina (Winnica Żelazny i Ingrid)

2 maja 2025

II dzień FESTIWALU OTWARTYCH PIWNIC I WINNIC - 19.00

KOLACJA DEGUSTACYJNA - Kuchnia francuska & Lubuskie Wina - Winnice ŻELAZNY i INGRID

Prowadzenie: Szef Kuchni Zajazdu Kultury - Darek Chmielewski

O winach opowiedzą właściciele WINNIC INGRID i ŻELAZNY.

W menu:

PRZYSTAWKA

GRUSZKA ZAPIEKANA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI

 Winnica Żelazny - Riesling 2023 - wino białe, wytrawne

ZUPA

FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ

 Winnica Ingrid - Pinot Blanc - wino białe, wytrawne

DANIE GŁÓWNE I

ŁOSOŚ Z SOSEM BOIS BOUDRAN

 Winnica Żelazny - Chardonnay 2021 - wino białe, wytrawne

DANIE GŁÓWNE II

SAŁATKA Z BIAŁYM KOZIM SEREM I ZIOŁOWĄ OLIWĄ

SALADE DECHEVRE CHAUD

Winnica Ingrid - Gewurztraminer - wino białe, półwytrawne

DANIE GŁÓWNE III

COQ AU VIN ( kurczak duszony z cebulą i borowikiem)

 Winnica Ingrid - Pinot Noir - wino czerwone, wytrawne

DESER

WIŚNIE PO PARYSKU

 Winnica Żelazny - Solaris 2023 - wino białe, słodkie

DLA CHĘTNYCH i ODWAŻNYCH

ŻABIE UDKA DUSZONE W BIAŁYM WINIE

ŚLIMAKI Z MASEŁKIEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM

CENA ZA OSOBĘ - 260 zł

ZAKUP BILETÓW - na stronie www.winnicazelazny.pl

Potwierdzenie uczestnictwa do 27.04.2025

REZERWACJE 573 319 842

+48**Pokaż numer
zaja**Pokaż email
Zajazd Kultury / Restauracja / Hotel / Eventy Jedności 78, Zielona Góra, Poland txtNavigateToAPlace