Kolacja degustacyjna - Kuchnia francuska i Lubuskie Wina (Winnica Żelazny i Ingrid)
Godzina rozpoczęcia:
17:00Data i godzina zakończenia:
02.05.2025 19:00Kolacja degustacyjna - Kuchnia francuska i Lubuskie Wina (Winnica Żelazny i Ingrid)
2 maja 2025
II dzień FESTIWALU OTWARTYCH PIWNIC I WINNIC - 19.00
KOLACJA DEGUSTACYJNA - Kuchnia francuska & Lubuskie Wina - Winnice ŻELAZNY i INGRID
Prowadzenie: Szef Kuchni Zajazdu Kultury - Darek Chmielewski
O winach opowiedzą właściciele WINNIC INGRID i ŻELAZNY.
W menu:
PRZYSTAWKA
GRUSZKA ZAPIEKANA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI
Winnica Żelazny - Riesling 2023 - wino białe, wytrawne
ZUPA
FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ
Winnica Ingrid - Pinot Blanc - wino białe, wytrawne
DANIE GŁÓWNE I
ŁOSOŚ Z SOSEM BOIS BOUDRAN
Winnica Żelazny - Chardonnay 2021 - wino białe, wytrawne
DANIE GŁÓWNE II
SAŁATKA Z BIAŁYM KOZIM SEREM I ZIOŁOWĄ OLIWĄ
SALADE DECHEVRE CHAUD
Winnica Ingrid - Gewurztraminer - wino białe, półwytrawne
DANIE GŁÓWNE III
COQ AU VIN ( kurczak duszony z cebulą i borowikiem)
Winnica Ingrid - Pinot Noir - wino czerwone, wytrawne
DESER
WIŚNIE PO PARYSKU
Winnica Żelazny - Solaris 2023 - wino białe, słodkie
DLA CHĘTNYCH i ODWAŻNYCH
ŻABIE UDKA DUSZONE W BIAŁYM WINIE
ŚLIMAKI Z MASEŁKIEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM
CENA ZA OSOBĘ - 260 zł
ZAKUP BILETÓW - na stronie www.winnicazelazny.pl
Potwierdzenie uczestnictwa do 27.04.2025
REZERWACJE 573 319 842